Tuesday, March 8, 2011

bubble bobble

Bubble Bobble on varmasti lähes kaikille jollakin tavalla tuttu. Kyseessä on eräänlainen tasohyppely, joka kuitenkin tapahtuu yhdessä ruudussa. Bubble Bobblessa on yhteensä sata tasoa joten pelattavaa riittää pidemmäksikin aikaa. 
NES versiota on helpotettu lisäämällä siihen tasokohtaiset koodit, joilla voi hypätä haluamaansa tasoon mutta kolikkopeli versiossa niitä ei ole. Bubble Bobble, kuten myös osa muistaki retropeleistä, osoittaa, että peli-idean ei tarvitse olla kovinkaan monimutkainen toimiakseen. Joskus toivoisi nykyistenkin pelien tekijöiden keskittyvän peli-idean kehittämiseen, eikä vain hienoon grafiikkaan. 


12 comments:

 1. " Joskus toivoisi nykyistenkin pelien tekijöiden keskittyvän peli-idean kehittämiseen, eikä vain hienoon grafiikkaan."
  Ei voi muuta kuin olla samaa mieltä. Tuossa juuri Crysis 2 asentelin ja onhan se helvetin nätti tykillä kortilla, mutta vaikka itsekin pistänyt koneeseen nyt kaikkinensa 1,5k, olen pelannut pääasiassa kaikkia vanhempia pelejä ja sitten satunnaisesti jotain uutta ja hienoa. Täytyypä pistää emulaattoria tulille ja bubble bobblea pelailla :)

  ReplyDelete
 2. pitäs hommata amiga jostain

  ReplyDelete
 3. Viimeinen lause on täyttä asiaa. Nykyään isot pelitalot tekevät lähes pelkästään varmasti kaupaksi meneviä silmäkarkkipelejä, joista puuttuu mielikuvitus ja uudet ideat. Indiepelintekijät sen sijaan uskaltavat ottaa riskejä ja kokeilla uusiakin juttuja, kun tavoitteena ei ole rahan tahkoaminen. Hyvänä esimerkkinä vaikka minecraft. :)

  ReplyDelete
 4. Tämmösii pienii pelei enemmän :D

  ReplyDelete